Binnenklimaat

Het jaarlijkse ziekteverzuim in Nederland treft 47% van alle werknemers, met een totaal verlies van 4% van alle werkbare dagen, oftewel 11,5 miljard euro op jaarbasis.

Exolab inspecteert het binnenklimaat (binnenmilieu) en ontzorgt in beheer en onderhoud van luchtbehandelingssystemen. Wij adviseren hoe de werk- en leefomgeving kan worden verbeterd en zorgen dat alles op het optimale niveau behouden blijft. Binnenklimaatonderzoek kan periodiek, preventief of naar aanleiding van klachten worden uitgevoerd.

Contact

Het binnenklimaat (binnenmilieu) heeft invloed op hoe de mens zich voelt. Te hoge of lage waarden van de fysische parameters zoals koolstofdioxide (CO2), relatieve luchtvochtigheid (RV%) en temperatuur (°C) kunnen acute en chronische gezondheidsproblemen veroorzaken zoals, vermoeidheid, hoofdpijn, droge ogen, verkoudheid, concentratieproblemen en zelfs astma, long-, hart- en vaatziekten.

Relatief kleine modificaties aan het binnenklimaat kunnen grote invloed hebben op het welzijn van de mens. Daarnaast heeft een gezond binnenklimaat een sterk positieve invloed op de kostenstructuur van organisaties. Gemiddeld ziet de zakelijke operationele kostenverdeling van organisaties in Nederland er als volgt uit: 1% energiekosten, 9% huisvestingkosten en 90% personeelskosten.

Het binnenklimaat verdiend daarom grote aandacht in ieder gebouw voor de gezondheid en productiviteit van de mens. Voor de werkgever valt het aanbieden van een goede en veilige werkplek onder de zorgplicht.

17_Monstername_en_analyse Created with Sketch.

Monstername en analyse

18_Luchtbehandelingskast Created with Sketch.

Luchtbehandelingskast (LBK)

19.Luchtkanalen Created with Sketch.

Luchtkanalen

8_Koolstofdioxide Created with Sketch.

Koolstofdioxide (CO²)

9_Temperatuur Created with Sketch.

Temperatuur (°C)

10_Relatieve_Luchtvochtigheid Created with Sketch.

Relatieve luchtvochtigheid (RV%)

5_Microbiologisch_luchtonderzoek Created with Sketch.

Micro-organismen

11_Fijnstof_luchtonderzoek Created with Sketch.

Fijnstofmeting (PM2,5 / PM10)

20_Chemische_parameters Created with Sketch.

Chemische parameters

Group 5 Created with Sketch.

Contactformulier

Voor het verzenden van het formulier moet u de voorwaarden accepteren
Of stuur uw aanvraag naar info@exolab.nl of bel 0180 - 201 200